انواع دستگاه سيل القايي
انواع دستگاه سيل القايي
يكي از مهم ترين و كاربردي ترين دستگاه ها در فرايند توليد و بسته بندي محصولات كارخانه ها و كارگاه هاي توليدي، دستگاه سيل القايي مي باشد كه نقش مهمي در صنايع بسته بندي ايفا مي كند.
از اين دستگاه براي بسته بندي بطري هايي از جنس پلاستيك و شيشه استفاده مي شود. مهم ترين روش استفاده از دستگاه هاي سيل القايي بسته بندي درب بطري است.
فرايند دستگاه سيل القايي يك فرآيند گرمايشي غير تماسي مي باشد كه ظرف را با واشر القايي كه داخل درب ظرف قرار دارد، سيل مي نمايد فرآيند بدين گونه مي باشد كه در اثر ميدان مغناطيسي ايجاد شده واشر القايي بر روي دهانه ظرف سيل مي گردد و اين كار از نفوذ گاز و مايعات و رطوبت به داخل ظرف جلوگيري مي كند.
واشر هاي اين دستگاه شامل يك لايه تكيه گاه از جنس مقوا يا فوم، يك لايه پارافين، يك لايه نازك آلومينوم و يك لايه پليمر حساس به گرما كه با جنس ظرف سازگاري دارد، مي باشد.
شايان ذكر است با توجه به نوع محصول و جنس ظروف واشر القايي مورد نظر قابل انتخاب مي باشد.اين نكته را بايد در نظر داشت كه با توجه به سيل شدن ظرف توسط ميدان مغناطيسي نبايد در هنگام استفاده از دستگاه از ظروف يا درب هاي فلزي استفاده گردد.
روش كار دستگاه سيل القايي
روش كار دستگاه سيل القايي به اين صورت است كه فويل مورد نظر را درون درب ظرف محصول قرار داده و درب را بسته و از روي درب با استفاده از دستگاه سيل القايي كه به صورت اشعه اي الكترومغناطيس مي باشد فويل را روي درب محصول مورد نظر مي چسباند. لازم به ذكر است كه با اين روش از بسته بندي نه ظرف و نه محتويات آن تحت تاثير قرار نمي گيرد و گرماي توليد شده به محتويات آسيب نمي رساند.
دلايل استفاده از دستگاه سيل القايي
بسته بندي مقاوم: محافظت در برابر عدم ورود اكسيژن، بخار آب، گرد و خاك، اشعه ماوراء بنفش و…، در بستهبندي مد نظر قرار ميگيرند.
عدم نفوذ پذيري بسته بندي يك فاكتور اساسي و مهم در طراحي بستهبندي است. در بعضي از بستهها از ماده جذبكننده اكسيژن براي كمك به طول عمر بسته و به ويژه محصول داخل آن استفاده ميشود.
فشار هواي تعديل شده يا كنترل شده نيز در بعضي از بستههاي غذا گنجانده شدهاست. حفظ كيفيت محتويات داخل بسته و طولاني كردن عمر آن يكي از مهمترين وظايف بستهبندي است.
انواع دستگاه سيل القايي
دستگاه سيل القايي دستي يا پرتابل
دستگاه سيل القايي اتوماتيك
دستگاه سيل القايي دستي و پرتابل
دستگاه سيل القايي دستي و پرتابل،در دو مدل دستي كوچك و سيل القايي دستي بزرگ تقسيم مي گردد. تفاوت اصلي اين دستگاه در سايز واشر القايي جهت سيل شدن ظرف مي باشد. بطور كلي براي ظرف با قطر دهانه 2 تا 10 سانتي متر از سيل القايي كوچك و براي ظرف با قطر دهانه 6 تا 13 سانتي متر از سيل القايي بزرگ استفاده مي گردد.
كاربرد دستگاه سيل القايي دستي در واحد هاي توليدي و كارگاه هاي كوچك با ظرفيت پايين مي باشد. كاركرد اين دستگاه به اين صورت مي باشد كه پس از قرار دادن واشر در درب ظرف و بستن آن ، دستگاه سيل القايي دستي را بر روي درب ظرف قرار داده و با اعمال ميدان مغناطيسي توسط فشار دكمه و اثر گرما ايجاد شده به واشر القايي، ظرف سيل شده و اصطلاحا پلمپ مي گردد.
دستگاه سيل القايي اتوماتيك
كاركرد دستگاه سيل القايي اتوماتيك به اين صورت مي باشد كه واشر را در درب بطري قرار داده و پس از بسته شدن درب بطري، ظرف ها توسط كانواير به سادگي از زير هد دستگاه (كه بروي نوار نقاله نصب شده است)، عبور مي كنند.
به اين ترتيب ظرف ها از ميان ميدان مغناطيسي ايجاد شده توسط دستگاه عبور كرده و سيل مي گردد. در اثر القا جريان الكترومغناطيسي واشر القايي بروي ظرف سيل مي گردد.
يكي از عوامل ديگري كه در دستگاه سيل القايي نيمه اتوماتيك مورد بررسي قرار مي گيرد، اندازه درپوش و سرعت نوار نقاله مي باشد كه متناسب با نياز مشتري عرضه مي گردد. از عوامل موثر در انتخاب دستگاه سيل القايي اتوماتيك سرعت بسته بندي (سرعت نوار نقاله) توان دستگاه و قطر واشر القايي مورد مصرفي مي باشد.
برچسب: ،
ادامه مطلب