ماشین سازی چمران ماشین سازی چمران .

ماشین سازی چمران

انواع دستگاه پرکن مایعات

انواع دستگاه پرکن مایعات
یکی از پرکاربرد ترین دستگاه ها در صنعت تولید و بسته بندی محصولات دستگاه پرکن مایعات می باشد که برای انواع محصولات و مواد با حالت جامد، مایع و … کاربرد دارد به طوری که برای پرکردن شیشه های مربا یا قوطی رب در صنایع غذایی و برای پر کردن دوغ یا الکل و آب رادیاتور یا آب اسیدی از دستگاه پرکن مایعات استفاده می شود.

دستگاه پرکن انواع متفاوتی دارد که با توجه به ماده ای که باید در ظرف مورد نظر پر شود نوع دستگاه مشخص می شود،دستگاه پرکن مایعات برای پرکردن انواع مایعات مورد استفاده است. دستگاه پرکن اتوماتیک و نیمه اتوماتیک نیز کاربردهای متنوعی  دارند.

اساس کارکرد دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک می تواند پرکن وزنی باشد مانند پرکن آب رادیاتور و پرکن آب اسید، دستگاه پرکن پمپی با پمپ سانتریفوژی برای پرکردن دوغ، پرکردن الکل استفاده می شود و دستگاه پرکن پیستونی برای مواد غذایی همچون انواع مربا و عسل کاربرد دارد.

پرکن های رومیزی پیستونی نیز جزء پرکن نیمه اتوماتیک می باشند و از نوع پرکن پیستونی هستند و در فروشگاههای مواد غذایی و کارگاه های کوچک بکار می روند مانند پرکن سس و پرکن آب لیمو. از دستگاه های پرکن اتوماتیک و نیمه اتوماتیک برای مواد غلیظ و رقیق استفاده می شود.

دستگاه های پرکن مایعات جهت انتقال انواع مایعات غذایی مانند خامه های شیرینی،شکلات صبحانه، شیره خرما، پرکردن عسل، و انواع روغن های خوراکی و آب معدنی و همچنین انتقال مایعات شیمیایی به ظروف و بطری ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این دستگاه ها برای مایعاتی مانند گریس و وازلین که بعد از سرد شدن تغییر ماهیت می‌دهند نیز کاربرد دارند. این دستگاه های بسته بندی همراه با گرمکن و میکسر طراحی می‌شوند.

دستگاه پرکن مایعات رقیق
از دستگاه پرکن مایعات رقیق برای پر کردن انواع مایعات رقیق در ظرف های مختلف استفاده می شود. به طور کلی تعریفی که برای مایعات وجود دارد که حداکثر ویسکوزیته آنها کمتر از ویسکوزیته روغن زیتون است.

از این مدل برای پر کردن ظروف برای مایعات رقیق با درصد غلظت پایین مثل آب معدنی، اسید، دوغ، باتری، سید کننده ها، نوشیدنی های طعم دار، مایعات شیمیایی، غذایی و دارویی و.. استفاده میشود. دستگاه پرکن مایعات رقیق که به پرکن ثقلی معروف است از انواع دستگاه های صنایع غذایی می باشد و کارکرد آن بدون پمپ یا موتور و بر اساس نیروی جاذبه زمین (ثقل) می باشد.

مشاهده این مطلب>>کاربرد دستگاه پرکن در صنعت

انواع دستگاه پرکن مایعات
دستگاه پرکن مایعات رقیق
دستگاه پرکن مایعات غلیظ
دستگاه پرکن مایعات روتاری
دستگاه پرکن خطی مایعات
 

کارکرد دستگاه پرکن مایعات
به طور کلی سه مکانیزم پرکن پمپی، پرکن ثقلی و پرکن سیلندر پیستونی برای تزریق مایعات با هر نوع غلظتی وجود دارد. هر کدام از این روش ها ممکن است برای مایعی مناسب و برای مایعی دیگر کارا نباشد. از این جهت انتخاب درست مکانیزم تزریق اهمیت ویژه ای دارد.

مکانیزم پمپی معمولا دقت چندانی ندارد و می توان برای انواع مایعات از آن استفاده کرد. اما به دلیل ماهیت کارکرد برای موادی همچون گریس سرد که چسبندگی زیادی دارند بسیار گزینه مطلوبی حساب می شود.

معمولا برای دستگاه پرکن  دوغ ، انواع شوینده ها و سایر مایعات از دستگاه پرکن ثقلی استفاده می شود. این سیستم ارزان قیمت ترین روش تزریق است و به کمک جاذبه و وزن خود مایعات عملیات پر کردن صورت می گیرد. این روش در بیشتر مایعات رقیق استفاده می شود  .

پرکن سیلندر پیستون نیز روشی دیگر است که در ماشین آلات اتوماتیک مورد استفاده قرار میگیرد و دقت بالایی دارد. به دلیل ثابت بودن حجم تعیین و تنظیم شده ،خطای مقدار تزریق مواد خیلی کم می باشد به همین علت در مایعات با غلظت زیاد از این روش استفاده می شود.

تعداد نازل در دستگاه پرکن با توجه به راندمان تعیین می گردد. دستگاه درب بند و دستگاه سیل القایی و همچنین دستگاه جت پرینتر و تونل شیرینگ بر روی دستگاه پرکن ، بسته به سفارش خریدار نصب می شود به همین علت تعیین قیمت دستگاه پرکن بسته به راندمان و نوع متعلقات ان متفاوت می باشد.

دستگاه پرکن مایعات رقیق ثقلی
کاربرد دستگاه پرکن مایعات رقیق ثقلی در پرکردن انواع بطری سرکه، دوغ ، آب میوه ، حلال ها ، انواع مایعات شیمیایی ، انواع شوینده ها و سایر مایعات رقیق است . این دستگاه مناسب برای پرکردن انواع مایعات رقیق است و به صورت تمام اتوماتیک می باشد.

برای پر کردن انواع مایعات رقیق در بطری های شیشه ای و پت از ۱۰۰ سی سی تا ۴۰۰۰ سی سی بکار می رود. از آن می توان برای پر کردن انواع مایعات رقیق خوراکی نظیر آب معدنی  آب میوه، آب مرکبات و همچنین آب باطری ، کود مایع ، آب ژاول ، عطر و استون استفاده نمود.

 

برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۳۹:۱۰ توسط:ماشین سازی چمران موضوع: نظرات (0)